Prosjekter og samarbeid

SAMARBEID MED RUSSLAND
Kunstskolen driver et prosjekt som har fått navnet "Naboer&venner" hvor vi driver utveksling av elever og lærere på sommeren med en kunstskole i Arkhangelsk; "Childrens Art School Nr1".
Vi startet arbeidet i 2010/11 med et forprosjekt hvor vi gjorde undersøkelser.  Med midler fra Barents sekretariatet fikk vi muligheten til å besøkte skolen, for å bli bedre kjent med dem, og for å planlegge oppstarten av selve utvekslingen.
August 2012 gjorde vi første reise. 12 elever fra kunstskolen tilbragte en hel uke på skolen i Arkhangelsk, sammen med 15 elever fra deres skole. 2 norske kunstnere og 2 russiske kunstnere sto for undervisningen.
August 2013 tok vi på kunstskolen imot 12 russiske elever, 2 kunstnere/lærere og en reiseleder, samt at 12 av våre elever deltok.
August 2014 reiste vi nok en gang til Arkhangelsk med 12 kunstskole elever med oss. Denne gangen reiste vi sør i Arkhangelsk fylke, til Kenozero nasjonalpark, og bodde sammen med deres elever og lærere en hel uke i landsbyen Vershinino. Det ble en herlig uke i et nydelig russisk inndsjø landskap, hvor nære vennskap ble opprettet.
August 2015 arrangerte vi for 4.gang og dro til Grytøya utenfor Harstad og tilbragte 6 dager i Grøtavær.
Det ble en helt fantastisk uke med havfiske og herlige turer i slående vakkert nordnorsk kystlanskap.

I 2016 tok vi en liten pause i reise delen av prosjektet og tok oss god tid til evaluering av årene bak, for å gjøre god planlegging av ny tur i 2017.

Resultatet ble at vi i august 2017 reise til de fantastiske Solovki øyene i Kvitesjøen utenfor Arkhangelsk (mer info). En helt fantastisk og unik reise for alle involverte. Vi føler oss meget priviligerte som har fått oppleve denne delan av Barents regionen. Denne fantastiske øygruppen, med Solvki-kloster, som står på Uneskos verdensarv liste, som midtpunkt. Besøk vår Facebook side (Kunstskolen Tromsø) og se bilder fra turen i Arrangementer historikk.

Prosjektet har blitt, og er, en suksé, men nokså krevende å opprettholde for en liten avdeling som oss.
Det hadde ikke gått uten midler fra BARENTS SEKRETARIATET ( www.barents.no ), i tillegg har vi noen år hatt støtte fra Norsk KulturrådTroms fylkeskommuneAktiv Ungdom Erasmus+, Fylkesmann i Finnmark. Vi håper vi klarer og skaffe midler til å fortsette flere år fremover. Vi er veldig glad for å kunne bidra i barents samarbeidet med dette prosjektet. For oss er det enormt berikende og få innblikk i russisk kunstundervisning, samt å få dele våre undervisningstradisjoner med dem, og la norske og russiske elever og kunstnere/lærere få møtes.
Og det er jo ikke fritt for at vi får lyst å samarbeide med flere land. Hvem vet hva fremtiden bringer?

Har du lyst å delta I Naboer&venner?: 
Vi prioriterer elever ved avdeling Visuell kunst, Kunstskolen (også tidligere elever). Får vi ledige plasser prioriterer vi først andre elever i Kulturskolen, deretter eksternt. Men vi ser det som en forutsetning at man har interesser innen kunst og håndverk. Ta kontakt: kunstskolen@tromso.kommune.no

...........................................................................
Andre prosjekter og samarbeid:
I perioder har vi samarbeid med Tromsø mottakssenter og Flyktningetjenesten, om aktivitet innen visuell kunst for barn i deres system, med midler søkt inn bl.a. fra UDI. Vi også hatt noe samarbeid med Barneverntjenesten, og noe barnehager.
Vi gjør også prosjekter sammen med NODA (Nord Norsk senter for Design og Arkitektur), og med UKM Tromsø om utstillingen av deltagernes verk, som vi setter opp.

...........................................................................

MULIG SAMARBEID

Vi har valgt følgende utsagn som inspirasjon og som et innblikk i det vi driver med:

"Mens vi skaper, skapes vi".

Faget vårt er kjent for å bringe frem, og forsterke, gode egenskaper hos mennesker.
Mennesket har godt av å få skape, virke, utrykke seg og å utfordre hånd og øye.
Vi samarbeider gjerne med ulike instanser og organisasjoner om aktivitet og undervisning innen visuell kunst.
Det fordrer at det finnes ekstern finansiering, da vi ikke har særlig rom innen egen ramme til så mye annet enn kjerneaktiviteten. Vi kan, så langt det er ledig kapsistet, bidra i samarbeid med våre lokaler, utstyr og noe materiell. Og vi bidrar gjerne med å formidle direkte kontakt med kunstnere i vårt nettverk, for samarbeid med ulike prosjekter innen faget.
Ta gjerne kontakt på: kunstskolen@tromso.kommune.no