Jubileumsåret

                                                                                                              

 

 

Hva skjer i jubileumsåret?

 

27. januar: Lørdagskonsert nr. 63 i forbindelse med Klimafestivalen

Lørdagskonsertene er faste innslag i vårt undervisningsår. Dette er åpne konserter der våre elever opptrer med ferdig materiale. Her opptrer elever i alle aldre opptrer med mye variert og spennende repertoar. Denne konserten er i samarbeid med Klimafestivalen og klima er tema for konserten.

28. januar: «Du store mamelukk»! Kulturskolen samarbeider med Kultur i Troms om en barnekonsert der to av Kulturskolens kor: Aspirantkoret og Treklang, deltar. En spennende barnekonsert med profesjonelle musikere med Runa Bergsmo i front. Konserten er i forbindelse med Nordlysfestivalen.

30. januar: AD ASTRA

Kulturskolen presenterer danseforestillingen Ad Astra, som betyr Mot Stjerner, under Nordlysfestivalen 2018.Gjennom hardt arbeid har Kulturskolens fordypningselever gjennom året utviklet seg som både dansere, koreografer og produsenter. Sammen blir de også utfordret av en av Norges beste koreografer.

1. februar: Tromsø ungdomssymfoniorkester:UNGSY

Kulturskolen er initiativtaker og koordinator for samarbeidsorkesteret UNGSY. Elever fra Kulturskolen, det frivillige kulturliv, Norges Arktiske Universitet UIT, og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester er samarbeidsaktører.
Konserten er under og i samarbeid med Nordlysfestivalen 2018.

3. februar «Kommende stjerner»

Noen av Kulturskolens fordypningselever presenteres i egen konsert under Nordlysfestivalen. Dette er en enestående mulighet til å høre hva som rører seg i musikklivet og kanskje få være med på å oppdage kommende stjerner som vil skinne på musikkhimmelen i mange år framover.

7. februar: Konsert på Perspektivet museum med gruppen Samisk samspill.

Konserten er et samarbeid med Gáisi Språksenter i forbindelse med markering av samisk uke i Tromsø. Samisk samspill er et ukentlig kulturskoletilbud der elevene utøver samisk musikk i form av sang, joik og diverse instrumenter. Elevene er også selv med på å komponere og arrangere musikken. Til denne konserten har de forberedt et variert og spennende program!

15. februar kl. 19 på Tvibit scene: Storbandkonsert

Kulturskolens storband; Tromsø Ungdomsstorband feat. Maja Dønnem: «Feeling Good»
Tromsø Ungdomsstorband går «tilbake til røttene» med god, gammel swingjazz, i skjønn forening med et moderne «storbandsound». Med bandet debuterer også en av byens mest lovende unge vokalister, Maja Dønnem. Maja Dønnem har vært sangelev ved Kulturskolen i en årrekke.

17. februar: Åpent Hus

Vi inviterer til åpent hus både i Krognessveien og Kysten.
På de ulike plassene kan du bli kjent med våre tilbud, høre på konserter, prøve instrumenter, se på utstillinger og se danse- og teaterglade barn. Eget program vil bli annonsert

22. februar: Korkonsert med de minste.

Dette er et samarbeidsprosjekt for alle elever på 1. og 2. trinn ved Kulturskolens kulturmiksgrupper, og Aspirantkoret.. Konserten vil bestå av sanger som er morsomme for både barn og voksne!

17. mars: Lørdagskonsert nr. 64

Lørdagskonsertene er faste innslag i vårt undervisningsår. Dette er åpne konserter der elever i alle aldre opptrer med mye variert og spennende repertoar.

17. mars Grønnåsen kirke kl. 18:00: Korkonsert med Mädchenchor Hamburg, korene fra Kulturskolen og TromsøAkademiskeKvinnekor.

Dette gir en egen flott korkonsert i Grønnåsen kirke. Kulturskolens kor er invitert til Hamburg i løpet av 2019!

17.-18. mars: «Vi får se…» 

Kokosteatret er Kulturskolens teatertilbud for de eldste elevene fra 14-18 år. De fleste av dem har gått på Kulturskolen lenge, og lært seg mye om teater. Det kan være vel og bra, men også ganske skummelt. For de klare ikke å bli enige om de skal spille «Romeo & Julie» eller et stykke som et av medlemmene av gruppa har skrevet. De forsøker begge deler, samtidig. Og publikum må velge side. Hvordan skal det gå?

18. mars: Konsert med fordypningselever på musikk i samarbeid med Dextra musikere.

Programmet inneholder bl.a. kammerorkester og solister. Komponister som presenteres denne gangen er Astor Piazzolla og Antonio Vivaldi.

22.-24. mars: Dansekarusell Danseforestilling «Et liv i dansestudio»

En forestilling med danseglede som stikkord. Her møter du blant annet dansere innen sjangrene jazz, moderne og stepp, og alle våre grupper på barnedans. Forestillingen henter inspirasjon fra en vanlig dag i et dansestudio og koreografen Pina Baush.

18. april - 28.april: Utstilling av avdeling visuell kunst, Kulturskolens Kunstskole.

Her kan du se alt det flotte arbeidet elevene på avdeling for visuell kunst, Kunstskolen, har jobbet med dette semesteret. Du får se arbeider innen keramikk/leire, tegning, maleri, collage, klær/redesign, tekstil. Utstillingen settes opp i galleriet på Kulturhuset.

20.- 21. april: Musikalen «Shrek»

I en originaloppsetning av musikalen Shrek møter vi selvsagt Shrek og Prinsesse Fiona og alle de andre karakterene i Shrek-universet. Det er Kulturskolens musikalelever i lag med noen dansegrupper som står for denne forestillingen.

23. -27. april: Jubileumsuke - Kulturskoleuka

I denne uken setter vi opp konserter, utstillinger, forestillinger og mindre opptrender.
Her kan du forvente deg å finne oss opptre, og stille ut, i kjøpesenter, på bibliotek og andre offentlige konsertarenaer. Vi kommer med eget program for Kulturskoleuka.

27. april – Jubileumsforestillingen «Det startet med en tone» i samarbeid med NORDEA.
I denne forestillingen inviterer vi publikum til å ta del i en historisk reise fra Kulturskolens begynnelse til nå, gjennom musikk, dans, teater og visuell kunst. Forestillingen er også en del av utviklingsprosjektet KUL-TUR i samarbeid med NORDEA.

29. april – Dansens dag – «Blomsterfesten»

Kulturskolen markerer Dansens dag i Kulturskolens aula med forestillingen «Blomsterfesten» Tre forestillinger med noen av Kulturskolens ballettelever og Kulturskolens teaterelever.

5. mai – Lørdagskonsert nr. 66

Lørdagskonsertene er faste innslag i vårt undervisningsår. Dette er åpne konserter der elever i alle aldre opptrer med mye variert og spennende repertoar.

6. mai: Konsert med fordypningselever på musikk i samarbeid med Dextra musikere.

Programmet inneholder bl.a. kammerorkester og solister. Komponister som presenterers er Piazzolla og Vivaldi.

26. mai: Lørdagskonsert nr. 67 – Avslutningskonsert for fordypningselever

Lørdagskonsertene er faste innslag i vårt undervisningsår. På denne konserten opptrer våre fordypningselever

27. mai: Konsert med fordypningselever på musikk i samarbeid med Dextra musikere.

Programmet inneholder bl.a. kammerorkester og solister. Komponister som presenteres er Piazzolla og Vivaldi.

28. og 29. mai - Lillescenen på Kulturhuset: «Luna og den magiske fløyta»

Kulturskolens Kulturmikselever sammen med fløytelever presenterer forestillingen «Luna og den magiske fløya» en forestilling som innbefatter fagområder innen teater, musikk og dans.

9. juni Lørdagskonsert nr. 68:

Lørdagskonsertene er faste innslag i vårt undervisningsår. Dette er åpne konserter der elever i alle aldre opptrer med mye variert og spennende repertoar.

11. - 22. juni: Lærere konserterer

Noen av Kulturskolens lærere konserterer og har forestilling i skoler, i barnehager og på sykehjem. Her møter publikum våre lærere som utøvede kunstnere, og de fremfører både pedagogisk og kunstnerisk innhold for sitt publikum

15. -17. juni: Åpen dør festival på Rådstua teaterhus

Under miniteaterfestivalen ÅPEN DØR, samler vi alle teatergruppene våre fra 9 til 18 år i teatersalen Provisoriet på Rådstua Teaterhus. Her presenterer vi forestillingene vi har jobbet med i skoleåret. Alle på Rådstua er i sving for å lage en festival med profesjonelle rammer for elevene våre. 

25. juni: Oppstart SommerCamp dans

                 Oppstart Teatersommerskole

                 Oppstart Kunstsommerskole

                 Oppstart Sangsommerskole (i samarbeid med UNG I KOR)

Her kan du melde deg på de ulike sommertilbudene til Kulturskolen. Det kreves ingen bakgrunnskunnskap for disse tilbudene. Egen informasjon kommer

10.-15. august: Sommerskole for symfoniorkester, Kirsten Sand og Polardans Egen informasjon kommer.

14.-17. august: Sommerkunstskole i visuell kunst Egen informasjon kommer.

29. september: Konsert med fordypningselever på musikk

18. og 19. oktober kl. 18:00: «Keiseren og nattergalen»

Kulturskolens barnekor sammen med Kulturskolens kammerorkesteret og dansere setter opp barneoperaen «Keiseren og nattergalen» Her opplever publikum sangsolister sammen med kor, orkester og dansere.

20.oktober: Konsert med fordypningselever på musikk

10. november: Konsert med fordypningselever på musikk

2. desember kl.16 Adventskonsert i Elverhøy Kirke

Kulturskolens tradisjonelle adventskonsert med Kulturskolens musikkelever. I mange år har Kulturskolen stått for denne adventskonserten som tilbyr musikk for både ensembler og solister.

7 – 9. desember: Juleballett -  Nøtteknekkeren

I samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester setter vi opp balletten Nøtteknekkeren. Denne tradisjonelle desemberballetten er blitt et fast innslag i førjulstiden for både våre elever og vårt publikum.

13. desember kl. 07 – Luciakonsert i Elverhøy kirke

Sirius ungdomskor og TromsøAkademiskeKvinnekor synger tradisjonell Luciakonsert i Elverhøy Kirke. En musikalsk morgenstund i adventstida.

 

Med forbehold om endringer.

 

Contact us

  • Kulturskolen, Tromsø kommune
  • Krognessveien 33
    9006 Tromsø

    Org. nr: 974 566 826

    Treffetid på telefon: 9-15

  • Phone: 77 69 33 00
  • Email: kulturskolen@tromso.kommune.no